Servis 24h

NACIONALNI PARK KRKA I GRAD ŠIBENIK – U CARSTVU ZELENILA

NACIONALNI PARK KRKA I GRAD ŠIBENIK – U CARSTVU ZELENILA_1NACIONALNI PARK KRKA I GRAD ŠIBENIK – U CARSTVU ZELENILA_2NACIONALNI PARK KRKA I GRAD ŠIBENIK – U CARSTVU ZELENILA_3NACIONALNI PARK KRKA I GRAD ŠIBENIK – U CARSTVU ZELENILA_4

Pregled izleta

Krka je postala sedmim i najmlađim hrvatskim nacionalnim parkom 1985. godine. Proteže se na 111 km i nalazi se na rijeci Krki koja se ulijeva u Jadransko more. Zahvaljujući raznovrsnosti flore (860 vrsta i podvrsta) i faune (18 vrsta ribe, 222 vrste ptica),Krka se smatra jednim od najbitnijih prirodnih mjesta u Europi. Nakon šetnje puteljcima i drvenim mostićima parka možete se okupati na slapovima.

Na području parka imat ćete priliku vidjeti mlin, dasku za ručno pranje rublja i stroj za obrađivanje tkanina. Rijeka Krka teče stjenovitim dijelom Hrvatske što je pridonijelo njezinoj neobičnosti. Između Roškog slapa i Skradinskog buka na otoku Visovac nalazi se franjevački samostan s čuvenom bibliotekom. Nakon Krke odlazimo u Šibenik – grad muzej.

Grad Šibenik poznat je po katedrali Sv. Jakova iz doba renesanse. Katedrala se nalazi na listi povijesnog nasljedstva UNESCO-a s još nekoliko crkvi i palača. Prošetat ćete se po prekrasnim ulicama Šibenika i posjetiti spomenutu katedralu i pravoslavnu crkvu.

DETALJI IZLETA:

Trajanje: cijeli dan/do 10 sati

Što obući:
udobnu obuću, kupaći kostim

Što ponijeti: fotoaparat, kremu za sunčanje

U cijenu uključeno: autobus, vodič, ulaznice

Pogodnosti:
za obitelj, mlade i seniore, foto, povijesna baština, netaknuta priroda, UNESCO


DODATNE INFORMACIJE:
  • potvrdu (voucher) o rezervaciji izleta primit ćete odmah po završetku rezervacije na e-mail koji navedete
  • naši menadžeri prodaje odabiru suradnike sa najviše iskustva i znanja, kako bi za vas osigurali najbolju uslugu
  • cijene naših izleta redovito ažuriramo kako bi vam uvijek osigurali najpovoljniju cijenu

INFORMACIJE O VOUCHERU:
  • kod ovog izleta možete predočiti papirnati ili elektronski voucher.  DETALJI