Servis 24h

PLITVIČKA JEZERA - U OKRILJU LJEPOTE

PLITVIČKA JEZERA - U OKRILJU LJEPOTE_1PLITVIČKA JEZERA - U OKRILJU LJEPOTE_2PLITVIČKA JEZERA - U OKRILJU LJEPOTE_3PLITVIČKA JEZERA - U OKRILJU LJEPOTE_4PLITVIČKA JEZERA - U OKRILJU LJEPOTE_5PLITVIČKA JEZERA - U OKRILJU LJEPOTE_6PLITVIČKA JEZERA - U OKRILJU LJEPOTE_7

Pregled izleta

Nacionalni park prostire se na području veličine 294,82 km2. Zahvaljujući jedinstvenoj ljepoti i bogatom životinjskom i biljnom svijetu proglašen je nacionalnim parkom već 1949. godine, a 1979 unešen je u popis svjetskih spomenika prirode UNESCO-a.

Park uključuje 16 velikih jezera boje dragulja povezanih 92 kaskadama i vodopadima koji su se pojavili zbog taloženja sedre tijekom posljednjih 40 000 godina. Najveća su jezera Kozjak i Prošćansko jezero. Na jezerima se organiziraju izleti s malim motornim brodićima. Izgrađeni su i pješački drveni mostovi koji povezuju pješačke staze oko jezera. U jezerima se nalaze zaštićene vrste pastrve i 157 vrsta ptica te 76 vrsta danjih i 245 vrsta noćnih leptira. Razlika u visini najvišeg i najnižeg jezera je 136 m. Najviši vodopad (78 m) zove se Plitvice.

Na ovom izletu obići ćemo najljepše predjele Nacionalnog parka, upoznati lokalnu floru i faunu, te na kraju odmoriti od šetnje uz ručak u obližnjem restoranu.

DETALJI IZLETA:

Trajanje: cijeli dan/do 13 sati

Što obući: toplu odjeću, udobnu/sportsku obuću

Što ponijeti: kabanicu/kišobran, vodu, fotoaparat

U cijenu uključeno: autobus, vodič, ulaznice

Pogodnosti: ekologija, netaknuta priroda, za obitelj, mlade I seniore, degustacija, foto, UNESCODODATNE INFORMACIJE:
  • potvrdu (voucher) o rezervaciji izleta primit ćete odmah po završetku rezervacije na e-mail koji navedete
  • naši menadžeri prodaje odabiru suradnike sa najviše iskustva i znanja, kako bi za vas osigurali najbolju uslugu
  • cijene naših izleta redovito ažuriramo kako bi vam uvijek osigurali najpovoljniju cijenu

INFORMACIJE O VOUCHERU:
  • kod ovog izleta možete predočiti papirnati ili elektronski voucher.  DETALJI