Servis 24h

BRIJUNI – ZAŠTIĆENA ZELENA OAZA ( PB )

BRIJUNI – ZAŠTIĆENA ZELENA OAZA ( PB )_1BRIJUNI – ZAŠTIĆENA ZELENA OAZA ( PB )_2BRIJUNI – ZAŠTIĆENA ZELENA OAZA ( PB )_3BRIJUNI – ZAŠTIĆENA ZELENA OAZA ( PB )_4BRIJUNI – ZAŠTIĆENA ZELENA OAZA ( PB )_5BRIJUNI – ZAŠTIĆENA ZELENA OAZA ( PB )_6

Pregled izleta

Izlet brodom do otoka Veli Brijun, najvećeg otoka ovog arhipelaga. Obići ćemo otok turističkim vlakom upoznati se s bogatom poviješću otočja koje pamti čak i život najvećih kopnenih gmazova prije 120 milijuna godina.

Ljepota netaknute prirodene oaze u skladu je s parkovima-šumama koje je oblikovala ljudska ruka. Putovat ćemo dijelom nekada jednog od najvećih golf-terena u Europi, safari-parkom i zaljevom Verige koji je svojom ljepotom i funkcionalnošću mogao zadovoljiti čak i rimske careve. Maslina, koja gotovo tisuću i šesto godina daje dragocjene plodove, svjedok je duge brijunske povijesti. Izložba fotografija “Josip Broz Tito” govori o jednom zanimljivom razdoblju naše prošlosti, a izložba je posvećena posljednjem vlasniku otoka - Paulu Kupelwieseru koji nam je dao sliku otoka kao mondenog ljetovališta čijim se ljepotama napajala europska aristokracija.

U zahvalnost i slavu, a naraštajima na sjećanje, u obližnjem kamenolomu uklesana je spomen-ploča dr. Robertu Kochu koji je ljude na otočju izliječio od malarije. 

DETALJI IZLETA:

Trajanje: cjelodnevni izlet/7 sati

Što obući: udobnu, sportsku obuću

Što ponjeti: fotoaparat 

U cijenu uključeno: autobus, brod, vodič, ulaznice, ručak

Prednosti: za obitelj, mlade i seniore, povijesna baština, ekologija, foto
DODATNE INFORMACIJE:
  • potvrdu (voucher) o rezervaciji izleta primit ćete odmah po završetku rezervacije na e-mail koji navedete
  • naši menadžeri prodaje odabiru suradnike sa najviše iskustva i znanja, kako bi za vas osigurali najbolju uslugu
  • cijene naših izleta redovito ažuriramo kako bi vam uvijek osigurali najpovoljniju cijenu

INFORMACIJE O VOUCHERU:
  • kod ovog izleta možete predočiti papirnati ili elektronski voucher.  DETALJI