Servis 24h

RIJEKA-TRSATSKA GRADINA-KASTAV

RIJEKA-TRSATSKA GRADINA-KASTAV_1RIJEKA-TRSATSKA GRADINA-KASTAV_2RIJEKA-TRSATSKA GRADINA-KASTAV_3RIJEKA-TRSATSKA GRADINA-KASTAV_4RIJEKA-TRSATSKA GRADINA-KASTAV_5

Pregled izleta

Nakon svega pola sata vožnje stižemo u Rijeku.

Šetnja kraj kazališta Ivana Pl. Zajca, Palače Modello, i Riječke tržnice vodi nas dalje do pravoslavne crkve Sv. Nikole do Riječkog Korza – uvijek žive pješačke zone grada. Razgled nastavljamo prolaskom kroz gradska vrata prema katedrali Sv. Vida i dalje Užarskom ulicom sve do Kosog tornja i crkve Uznesenja Marijina.

Nakon vođenog razgleda i pauze u centru Rijeke nastavljamo do Trsata gdje ćemo posjetiti Trsatsko svetište i samostan te Trsatsku Gradinu koja stoljećima dominira nad gradom na Rječini. Povijest Trsata seže još u predilirsko doba u kojem su pronađeni prvi tragovi drevne utvrde a strateški položaj je bio razlog gradnje i kasnijih utvrda na toj lokaciji.

Nakon pauze na Trsatu u povratku ćemo posjetiti i Kastav – gradić izgrađen na nadmorskoj visini od 350 m sa kojega se pruža jedinstven pogled na cijeli Kvarnerski zaljev i otoke. Gradić čija povijest seže još u 12 stoljeće izgrađen ja kao utvrda sa 7 kula od kojih je samo manji dio sačuvan. Na najvišoj uzvisini dominira crkva Sv. Jelene Križarice. U gradu je osnovana i najstarija škola na hrvatskom jeziku i Istri još 1700 godine. Nakon razgleda slijedi povratak.


Korisne informacije:

Trajanje: poludnevni izlet/oko 5 sati

Što obući: udobnu, sportsku obuću

Što ponjeti: fotoaparat

U cijenu uključeno: autobus, vodič

Prednosti: za obitelj, mlade i seniore, foto

DODATNE INFORMACIJE:
  • potvrdu (voucher) o rezervaciji izleta primit ćete odmah po završetku rezervacije na e-mail koji navedete
  • naši menadžeri prodaje odabiru suradnike sa najviše iskustva i znanja, kako bi za vas osigurali najbolju uslugu
  • cijene naših izleta redovito ažuriramo kako bi vam uvijek osigurali najpovoljniju cijenu

INFORMACIJE O VOUCHERU:
  • kod ovog izleta možete predočiti papirnati ili elektronski voucher.  DETALJI