Servis 24h

SPLIT I TROGIR - DALMATINSKI DIPTIH

SPLIT I TROGIR - DALMATINSKI DIPTIH_1SPLIT I TROGIR - DALMATINSKI DIPTIH_2SPLIT I TROGIR - DALMATINSKI DIPTIH_3SPLIT I TROGIR - DALMATINSKI DIPTIH_4SPLIT I TROGIR - DALMATINSKI DIPTIH_5SPLIT I TROGIR - DALMATINSKI DIPTIH_6SPLIT I TROGIR - DALMATINSKI DIPTIH_7

Pregled izleta

Staro rimski grad Split nastao je iz Dioklecijanove palače koju je rimski car Dioklecijan dao izgraditi prije 1700 godina. U sklopu palače nalazi se i katedrala, a ime je dobila po zaštitniku grada Splita, Svetom Duji. U sačuvanim podrumima palače odvijaju se razne manifestacije, poput Dioklecijanovih večeri i večeri domaće glazbe. Danas je Dioklecijanova palača jedinstven primjer palače u svijetu koja je još uvijek nastanjena.

Nakon Splita idemo do Trogira. Mnogi su pjesnici pokušali riječima opisati opčinjenost povijesnim gradom Trogirom. I svi su zaključili: mora ga se doživjeti i udahnuti njegov miris kako bi ga se zavoljelo. Kamene kuće, njegovane s puno ljubavi, odišu dubokim mirom. Igra svjetla i sjene, koja se mijenja ne samo dnevno nego gotovo svakoga sata, plete svakog posjetitelja u svoju mrežu. Trogirski trgovi vrve ljudima iz svih krajeva svijeta dok se bezbrojne uličice doimaju kao da su sasvim napuštene. Trogir nije 1998. god. bez razloga proglašen gradom svjetske kulturne baštine. Jedan od najznačajnijih kulturnih spomenika trogirska je katedrala iz 13. stoljeća.


KORISNE INFORMACIJE:

Trajanje:
cijeli dan/ do 8 sati

Što obući: sportsku obuću

Što ponijeti: fotoaparat

U cijenu uključeno: prijevoz, vodič, ulaznice,

Pogodnosti: ekologija, netaknuta priroda, za obitelj, mlade i seniore, degustacija, foto, UNESCO
DODATNE INFORMACIJE:
  • potvrdu (voucher) o rezervaciji izleta primit ćete odmah po završetku rezervacije na e-mail koji navedete
  • naši menadžeri prodaje odabiru suradnike sa najviše iskustva i znanja, kako bi za vas osigurali najbolju uslugu
  • cijene naših izleta redovito ažuriramo kako bi vam uvijek osigurali najpovoljniju cijenu

INFORMACIJE O VOUCHERU:
  • kod ovog izleta možete predočiti papirnati ili elektronski voucher.  DETALJI