Servis 24h

KONAVLE- VINA I VINOGRADI

KONAVLE- VINA I VINOGRADI_1KONAVLE- VINA I VINOGRADI_2KONAVLE- VINA I VINOGRADI_3KONAVLE- VINA I VINOGRADI_4KONAVLE- VINA I VINOGRADI_5KONAVLE- VINA I VINOGRADI_6KONAVLE- VINA I VINOGRADI_7

Pregled izleta

Dobro i kvalitetno vino svojom pitkošću, bojom i bukeom (bouquet) pravo je zadovoljstvo za oči, nepce i dušu. A piti ga uz ukusno specijalitete domaće kuhinje postaje i pravi užitak. Na našem Konavoskom vinskom putu to ćemo upravo i doživjeti.

Prvo ćemo posjetiti Tvrđavu Soko ili Soko Grad u Dunavama, najveća je i po smještaju u brdskom prijevoju prema Bosanskom zaleđu izuzetno važna utvrda iz vremena Dubrovačke Republike. Izgrađena je na lokaciji Ilirske i Rimske fortifikacije, o čemu svjedoče ostaci keramike i rimske cigle u njenim zidinama. Svojim oblikom prilagođena je prirodnoj stijeni na kojoj je izgrađena, a bojom kamena srasla u okoliš. Sa Soko grada, ispod kojeg se nalazi i memorijalna i grobišna crkva Gospe od Sokola, pruža se jedinstven i najcjelovitiji pogled na čitave Konavle. Zatim ćemo posjetiti Mlinicu Đivanović gdje ćemo vidjeti prezentaciju starog mlina, iz doba Dubrovačke Republike, koji je još u funkciji. Domaći kruh, sir i pršut biti će popraćen domaćim vinom. 

U Pridvorju malom, slikovitom mjestu, čeka nas degustacija vina “Karaman” poznatog vinara ovoga kraja. Miris juga, cvijeta naranče, citrusa, breskve, marelice i badema, sjećanje na šetnje dubrovačkim vrtovima, dašak svježine za ljetnih vrućina odlikuje Dubrovačku Malvasiju koju ćete kušati. Vaše sljedeće odredište je Cavtat, najjužniji grad u Hrvatskoj. Cavtat je smješten u uvali, okružen dva poluotoka, , i njegovu sigurnu luku posjećuju brojni vlasnici jahti iz cijelog svijeta.Malo mjesta nude takav sklad mediteranske flore, smaragdnog mora i arhitekture, njegujući bogatu kulturnu i povijesnu tradiciju.


DETALJI IZLETA

Trajanje: poludnevni izlet/ do 6 sati

Što obući: udobnu obuću
Što ponijeti: fotoaparat, vodu

U cijenu uključeno: prijevoz klimatiziranim busom, vodič, ulaznice, degustacija više vrsta vina i snack

Pogodnosti: za obitelj, mlade i seniore, zabava, degustacija

DODATNE INFORMACIJE:
  • potvrdu (voucher) o rezervaciji izleta primit ćete odmah po završetku rezervacije na e-mail koji navedete
  • naši menadžeri prodaje odabiru suradnike sa najviše iskustva i znanja, kako bi za vas osigurali najbolju uslugu
  • cijene naših izleta redovito ažuriramo kako bi vam uvijek osigurali najpovoljniju cijenu

INFORMACIJE O VOUCHERU:
  • kod ovog izleta možete predočiti papirnati ili elektronski voucher.  DETALJI